Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) διοργανώνουν στις 20 & 21 Νοεμβρίου 2020 το 13ο Συνέδριο FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting). Λόγω της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης (COVID-19), η φετινή FOSSCOMM 2020, θα διεξαχθεί μέσω διαδικτύου.
H FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι ένα ετήσιο συνέδριο που στοχεύει κυρίως στη γνωριμία μεταξύ των κοινοτήτων, των συλλόγων και των ερευνητικών και αναπτυξιακών ομάδων που ασχολούνται με το Ελεύθερο Λογισμικό τόσο στη χώρα μας όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ακόμη, προβάλει τη χρησιμότητα και αναγκαιότητα της χρήσης του Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα και αναδεικνύει τις νέες τάσεις σε αυτό με σκοπό να προσελκύσει νέα μέλη στις κοινότητες, με στόχο τη συνεισφορά όλο και περισσότερου ελεύθερου κώδικα για όλους.
Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων που διαθέτουν στη χρήση λογισμικών και υπολογιστών, καθώς συμμετέχουν κοινότητες που ασχολούνται με τον ΕΛ/ΛΑΚ και νέοι προγραμματιστές/στριες από τον ακαδημαϊκό χώρο που θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο, καινοτόμες ιδέες και συλλογή προτάσεων για την προώθηση και την προβολή του Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα.
Συνεπώς, η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους (ομιλία ή εργαστηριακή παρουσίαση) στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα. Οι κατηγορίες των ομιλιών είναι Open Hardware Architecture, Machine Learning, Deep Learning, Artificial Intelligence, FPGA, Cloud Computing, Edge Computing, Fog Computing, Open Software, IoT, Image Processing, Arduino, Raspberry PI, Ασφάλεια Συστημάτων, Νομικά Θέματα, Open Frameworks, Telecommunications, Embedded Systems, Freelancing, Mobile Development, Web apps, E-government, E-health, UIX, Blockchain-DAPPS, Ελεύθερες τεχνολογίες στην εκπαίδευση και Αξιοποίηση λογισμικού ανοικτού κώδικα στην εκπαιδευτική τεχνολογία. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν https://2020.fosscomm.gr/ypovoli-paroysiaseon/.