Tηλεκπαίδευση τ’ εμποδίων και για τους μαθητές του δημοτικού και τα παιδάκια των νηπιαγωγείων. Δυσκολεύονται να συνδεθούν οι δάσκαλοι. Πλήθος οι καταγγελίες γονιών που βρίσκονται σε απόγνωση στα social media.
Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα προνήπια ξεκίνησε σήμερα (18.11.2020) αλλά δυστυχώς υπάρχουν τεχνικά προβλήματα όπως αναφέρουν αρκετοί γονείς.
Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το μεσημέρι, αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν να συνδεθούν στην πλατφόρμα Webex εγκαίρως.
Καταγγελίες αναφέρουν ότι με μεγάλες δυσκολίες γίνονται τα μαθήματα στην πρωτοβάθμια. Δεν μπορούν να συνδεθούν οι δάσκαλοι και πολλοί μαθητές. Αρκετοί γονεός κλήθηκαν να αφήσουν στην άκρη την τηλεργασία τους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους.
Κάποιοι μάλιστα γράφουν χαρακτηριστικά στα sociale media ότι «Έτυχε να μπούμε στις 14.00. Από τις 14.30 έως τώρα loading…».
Η ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας
Περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.
Όσο για περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.
Κεραμέως: Όλοι μπορούν να κάνουν χρήση της πλατφόρμας
Η υπουργός παιδείας από την πλευρά της τόνισε ότι «Πάνω από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης», δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αντικρούοντας το επιχείρημα του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, ότι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών δεν έχει πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Η υπουργός υποστήριξε ότι έγινε ένα μεγάλο άλμα για την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο «για ρεκόρ τηλεθέασης που φθάνει στο 51,6% στις ηλικίες 4-14 ετών που παρακολουθούν την εκπαιδευτική τηλεόραση».
Ο Κρίτων Αρσένης που είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση υποστήριξε ότι «είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό μαθητών που είναι αποκλεισμένοι για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους και δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση», επισημαίνοντας ότι «πολλές φτωχές οικογένειες στη Δυτική Αττική δεν διαθέτουν ούτε τάμπλετ ούτε κινητό ούτε υπολογιστή». «Ένα ποσοστό 30% βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο».
«Οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας είναι οι πρώτοι που εξοπλίζονται. Ειδικά στην Δυτική Αττική, δόθηκαν 3.472 φορητές συσκευές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και 1.166 μέσω δωρεών ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δόθηκαν 2.406 φορητές συσκευές στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι μπορούν να τις δώσουν σε μαθητές που έχουν ανάγκη», αντέτεινε η Νίκη Κεραμέως.
«Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε κάθε περίπτωση κάποιος που δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και έχει κινητό μπορεί να συνδεθεί μέσω τηλεφώνου, με μηδενικό κόστος, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και να παρακολουθήσει τα μαθήματα καθώς οι 4 πάροχοι κινητής τηλεφωνίας συμφώνησαν να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους», διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας.
dikaiologitika.gr