Καλλιεργούνται με μεράκι, συγκομίζονται με κέφι, διαλέγονται και συσκευάζονται με επιμέλεια πριν φτάσουν στο ράφι της αγοράς και τις επιλέξουμε για το σπίτι μας.
Το ορεινό περιβάλλον και μικροκλίμα, οι επιλεγμένες ποικιλίες και ο τρόπος που καλλιεργούνται τις καθιστά ιδιαίτερα γευστικές και περιζήτητες ώστε δύσκολα να τις βρίσκει κανείς στην αγορά.
Πραγματικά λαχταριστές!
Ο συνεταιρισμός της ΓΕΟΚ και ιδιώτες σε επιχειρηματική βάση τοματοπαραγωγοί, είναι οι βασικοί συντελεστές της παραγωγής. Υπάρχουν και βιοκαλλιεργητές!
Εάν το θελήσουν μπορεί με κατάλληλες ενέργειες η τομάτα Καστοριάς να πιστοποιηθεί ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) που θα τη θωρακίσει στην αγορά δικαιώνοντας και το μόχθο των παραγωγών