//Γαλλία: Ο συνασπισμός της Λεπέν κέρδισε τον 1ο γύρο με 33% – Τρίτο το κόμμα του Μακρόν, με 20%

Γαλλία: Ο συνασπισμός της Λεπέν κέρδισε τον 1ο γύρο με 33% – Τρίτο το κόμμα του Μακρόν, με 20%

Spread the love

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν σημείωσε ιστορικά κέρδη και κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, όμως η τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης θα εξαρτηθεί από τις συμμαχίες που θα συναφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, πριν από το δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Εθνικός Συναγερμός και οι σύμμαχοί του έλαβαν 33% των ψήφων και ακολουθούν ο αριστερός συνασπισμός με 28% και οι κεντρώοι του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με 20%, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για μεγάλη ήττα του Μακρόν, ο οποίος προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές αφού το ψηφοδέλτιό του στις ευρωεκλογές του περασμένου μήνα ηττήθηκε από αυτό του Εθνικού Συναγερμού.

Όμως το αν ο αντιμεταναστευτικός, ευρωσκεπτικιστικός RN θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση, θα εξαρτηθεί από τον αποφασιστικής σημασίας γύρο της επόμενης Κυριακής και από το κατά πόσο τα άλλα κόμματα θα καταφέρουν να εμποδίσουν την Λεπέν συνασπιζόμενα πίσω από αντιπάλους της υποψηφίους σε εκλογικές περιφέρειες σε όλη τη Γαλλία.

Ηγέτες τόσο του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου όσο και της κεντρώας συμμαχίας του Μακρόν ξεκαθάρισαν χθες, Κυριακή, το βράδυ ότι θα… διαβάστε την συνέχεια στο insider.gr


Spread the love