//Αρτο-Ποιήματα Κύρου στο Άργος Ορεστικό – Κάθε μέρα φρέσκο χειροποιήτο ψωμί! – ΦΩΤΟ

Αρτο-Ποιήματα Κύρου στο Άργος Ορεστικό – Κάθε μέρα φρέσκο χειροποιήτο ψωμί! – ΦΩΤΟ

Spread the love

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι η Μεσογειακή Διατροφή αποτελεί το ιδανικότερο πρότυπο διατροφής μέχρι και σήμερα! Στην βάση, λοιπόν, της πυραμίδας της Μεσογειακής διατροφής βρίσκονται τα αμυλούχα τρόφιμα, αναπόσπαστο κομμάτι των οποίων αποτελεί και το αγαπημένο μας ψωμί.

Στο Άργος Ορεστικό, πριν χρόνια, λειτουργούσαν πολλοί φούρνοι, οι οποίοι στο πέρασμα του χρόνου χάθηκαν, όχι όμως όλοι! Θα λέγαμε μάλιστα, ότι τα χρόνια εκείνα, σχεδόν κάθε γειτονιά, είχε το δικό της φούρνο για την προμήθεια ψωμιού!

Ένας από τους φούρνους, που επί σειρά δεκατετίων μετρά παρουσία στο Άργος Ορεστικό, είναι αυτός του ΚΥΡΟΥ στην περιοχή της Πατσούρας.

Αν το σκεφτείτε η αξία του ψωμιού, τόσο για διατροφικά θέματα αλλά και της σημαντικής θέσης που κατέχει σε ιστορία και παράδοση, φανερώνεται και από δεκάδες παροιμίες, που χρησιμοποιεί ο ελληνικός λαός μέχρι και σήμερα, παράδειγμα: Φάγαμε μαζί ψωμί κι αλάτι  – Για ένα κομμάτι ψωμί – Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται – Το ζυμάρι όσο ζυμώνεις τόσο φουσκώνει – Για να ζυμώσεις το πρωί από βραδύς κοσκίνιζε – Γλυκό ψωμί δεν έφαγαν – Της προκομμένης το ψωμί γρήγορα ανεβαίνει – Όταν κοιμάται ο γυιόκας μου ψωμί δε μας γυρεύει – Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο και πολλές άλλες εκφράσεις, γνωμικά και παροιμίες.

Το αρτοποιείο ΚΥΡΟΥ στο Άργος Ορεστικό, εδώ και δεκαετίες, προσφέρει κάθε μέρα, χειροποιήτο ψωμί. Ψωμία καθαρό, χωρίς συντηρητικά, αλλά μόνο με αγνά υλικά και με τα καλύτερα άλευρα! Μάλιστα εδώ και χρόνια, έχει εμπλουτίσει την γκάμα, μέσα από την οποία ο καθένας μπορεί να διαλέξει το ψωμί που επιθυμεί για τις διατροφικές του επιθυμίες και συνήθειες, από χωριάτικο και φόρμας, μέχρι πολύσπορα και πολυτελείας.

Εξάλλου ο φημισμένος φούρνος της Πατσούρας, εδώ και αρκετό καιρό, διαθέτει νέο κατάστημα στην ίδια περιοχή, με την παροχή μεγαλύτερων υπηρεσίων προς τους πελάτες, που περιλαμβάνει ροφήματα, γλυκά, συνοδευτικά για καφέ αλλά και μεγάλη ποικιλία για πρωϊνο, αλλά και για ένα σύντομο θρεπτικό γεύμα με τυρόπιτες, κασεροπίτες, κριτσίνια, κουλούρια και πολλά άλλα.

Φυσικά, η προετοιμασία ξεκινά από τα μεσάνυχτα, ώστε να ζημωθούν τα ψωμιά, να μείνουν σε θάλαμο για να φουσκώσουν, να ψηθούν στους φούρνους και νωρίς το πρωί, να είναι έτοιμα στις προθήκες του καταστήματος, για να φτάσει φρέσκο και μοσχοβολιστό στο σπιτικό σας!

Δείτε την μεγάλη ποικιλία που διαθέτει το κατάστημα ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΥΡΟΥ, σε ψωμιά και σε άλλη παντενόστιμα είδη!

  1. Χωριάτικο ψωμί με προζύμι

2) κασεροκούλουρο

3) Ψωμάκια, άσπρα, ψωμάκια μαύρα, και μπριός

4) Ψωμί φόρμας

5) Ψωμί πλάκας

6) Λαδόψωμο και φορμάκι άσπρο

7) Ψωμί στρόγγυλο χωρίς προζύμι

8) Ψωμί πολυτελείας

9) Κουλούρι νηστίσιμο με ρίγανη

10) Μαύρο, πολύσπορο, σίκαλης και Ζέας (το Ζέας δεν υπάρχει στην φωτο γιατί δεν παρασκευάζεται κάθε μέρα)

11) Ψωμί Γιαννιώτικο

12) Χειροποίητα Κρουασάν

Διάφορες ατομικές πίτσες και κουλούρια με γεύσεις!

Κουλουράκια και βουτήματα

Κουλούρια με σουσάμι (γνωστά ως Θεσσαλονίκης)

Τα κουλούρια στο εργαστήριο, λίγο μετά το ζύμωμα και το πλάσιμο, πριν μπρουν στο φούρνο!

Διάφορα κεράσματα!

Το ζύμωμα στο εργαστήριο κατά την διάρκεια της νύχτα! Μηχάνημα ανακατεύει τα υλικά ώστε μετά να μπει το χέρι, μέχρι τον φούρνο και την προθήκη!

Κριτσίνια σε διάφορες γεύσεις και τύπους!

Όλα αυτά, τα παραδοσιακά, χειροποιήματα προϊόντα, μπορείτε να προμηθευτείτε και να τα απολαύσετε από τα ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΥΡΟΥ στο Άργος Ορεστικό
Μεγάλου Αλεξάνρου 73 (περιοχή Πατσούρα, έναντι παιδικής χαράς)
Τηλ: 2467400591


Spread the love