//Καστοριά: Τα λαμπερά εγκαίνια του Κέντρου Λογοθεραπείας και Ανάπτυξης Ομιλίας της Ελευθερίας Ταχτατζή – ΦΩΤΟ

Καστοριά: Τα λαμπερά εγκαίνια του Κέντρου Λογοθεραπείας και Ανάπτυξης Ομιλίας της Ελευθερίας Ταχτατζή – ΦΩΤΟ

Spread the love

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στο κέντρο της Καστοριάς, στην οδό Αθανασίου Διάκου 62, το Κέντρο Λογοθεραπείας και Ανάπτυξης Ομιλίας, της Αποφοίτου του Τμήματος Λογοθεραπείας, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κ. Ελευθεριάς Ταχτατζή.

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης φίλοι και συγγενείς παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του γραφείου της κ. Ταχτατζή, τα οποία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Καράτζιος, ενώ στην συνέχεια σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν με θερμά λόγια στην κ. Ταχτατζή, καλές δουλειές!

Εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους ο εξαιρετικά διαμορφωμένος χώρος του Κέντρου Λογοθεραπείας και Ανάπτυξης Ομιλίας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από άνεση και λειτουργικότητα με απώτερο σκοπό να είναι φιλικός προς τα παιδιά.

Μετά το πέρας της τελετής των εγκαινίων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την επιστημόνισσα και να της θέσουν ερωτήσεις γύρο από τις επιστημονικές της γνώσεις και τις παροχές του γραφείου.

Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Ανάπτυξης Ομιλίας της Ελευθεριάς Ταχτατζή προσφέρει σε παιδιά και ενήλικες υπηρεσίες λογοθεραπείας, ψυχοθεραπείας, Συμβουλευτικής Υποστήριξης, Μαθησιακής Υποστήριξης, Ειδικής Διαπαιδαγώγησης και Σχολικής Ετοιμότητας.

Τέλος είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η κ. Ταχτατζή στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης των παροχών του γραφείου της, σύντομα θα προσφέρει ψηφιακά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

Τα ψηφιακά παιχνίδια εκπαιδευτικού περιεχομένου έχουν μεγάλη σημασία στα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα ψηφιακά παιχνίδια συνήθως συνδιάζονται με τον ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο, στην επιστήμη της λογοθεραπείας τα παιχνίδια αυτά ακολουθούν την αρχή της παιχνιδιοποίησης και έχουν ως στόχο τους ψυχικούς, τους κοινωνικούς αλλά παράλληλα και τους γνωστικούς τομείς οι οποίοι είναι σε έλλειψη όταν υπάρχει κάποιο είδος διαταραχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γραφείο προσφέρει εντελώς δωρεάν έως το τέλος του έτους, ομαδικές συνεδρίες Μουσικοκινητικής Αγωγής σε παιδιά και ενήλικες.

 

 


Spread the love