//Για τι φημίζεται η Καστοριά και γιατί πρέπει να την επισκεφθείτε – ΦΩΤΟ

Για τι φημίζεται η Καστοριά και γιατί πρέπει να την επισκεφθείτε – ΦΩΤΟ

Spread the love

Η Καστοριά είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Βρίσκεται στη δυτική Μακεδονία, χτισμένη σε υψόμετρο 703 μέτρων, ανάμεσα στα όρη Βίτσι και Γράμμος. Το στοιχείο που κάνει τόσο ιδιαίτερη την πόλης της Καστοριάς είναι ότι είναι χτισμένη σε μια χερσόνησο λίμνης, που ονομάζεται λίμνη Ορεστιάδα ή απλά λίμνη Καστοριάς.

Η ιστορία της πόλης είναι μεγάλη και κουβαλάει στις πλάτες της μια μεγάλη σειρά από πολιορκίες από διάφορους κατακτητές, από Βουλγαρία, Νορμανδία, Τουρκία. Η περιοχή γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και αποτελούσε ένα σημαντικό κέντρο εμπορίας λόγω των γουναρικών.

Πλήθος Βυζαντινών εκκλησιών και μία πανέμορφη παλιά πόλη – η οποία είναι και το ιδανικό μέρος για διαμονή στην Καστοριά – συνδυάζονται με τη φύση και τα υπόλοιπα αξιοθέατα και δίνουν έναν μοναδικό χαρακτήρα στην πόλη.

Η Καστοριά έχει αρκετούς λόγους για τους οποίους φημίζεται και σίγουρα όλα αυτά αξίζει να τα δείτε από κοντά. Κρατήστε τη λίστα που ακολουθεί για τα πράγματα που πρέπει να δείτε μόλις επισκεφθείτε την Καστοριά.

Διαβάστε περισσότερα στο geografikoi.gr


Spread the love