//Δημοτικές Εκλογές Καστοριά: Το μέγεθος μετράει;

Δημοτικές Εκλογές Καστοριά: Το μέγεθος μετράει;

Spread the love

Κατατέθηκαν οι συνδυασμοί για τον δήμο Καστοριάς.

282 Γρηγοριάδης «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ»

230 Κορεντσίδης «Ώρα για Δουλειά – συνεχίζουμε»

222 Τσούκας «Μαζί Μπροστά»

Κατατέθηκαν ηλεκτρονικά την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, οι συνδυασμοί που θα συμμετέχουν στις εκλογές τις 8ης Οκτωβρίου 2023 και μάθαμε τον τελικό αριθμό των υποψηφίων τους.

Μετά από μπαράζ ανακοινώσεων ονομάτων, όπου από τον Ιούλιο οδηγούσε την κούρσα ο Γρηγοριάδης και ακολουθούσε ο Κορεντσίδης ανακοινώνοντας τον ίδιο αριθμό +1.

Τελικά, στο φινάλε της κούρσας το +1 του δημάρχου έγινε -52.

Με Δελτίο Τύπου ο συνδυασμός «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, ανακοίνωσε 30 ονόματα φτάνοντας τους 220 θέλοντας, ενδεχομένως, να δώσει την εντύπωση ότι έφτασε οροφή, ακολούθησε η «Ώρα για Δουλειά – συνεχίζουμε» με τον ίδιο αριθμό και ο Τσούκας με δύο ανακοινώσεις πλησίασε τους 200.

Η επίσημη κατάθεση των ψηφοδελτίων μας φανερώνει:

είτε το θέλουμε είτε όχι – την δυναμική που έχουν αναπτύξει οι υποψήφιοι δήμαρχοι διότι, απλά, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Ο Γρηγοριάδης με τους 282 υποψηφίους απέδειξε ότι ο κανόνας που θέλει τους εν’ ενεργεία δημάρχους να έχουν τον μεγαλύτερο συνδυασμό, έχει εξαίρεση.

Τώρα, πιθανότατα, ήρθε η ώρα να προσπαθήσουν να αποδείξουν όσοι έμειναν πίσω ότι, οι αριθμοί δεν έχουν σημασία, πως το + 52 και +60 του Γρηγοριάδη δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών και, δυστυχώς, είναι πιθανό να αρχίσει η “ανθρωποφαγία”, η προσπάθεια μείωσης της προσωπικότητας ανθρώπων που κατεβαίνουν υποψήφιοι.

Όπως γράψαμε παραπάνω: «οι αριθμοί είναι αμείλικτοι» και είναι λογικό ο ψηφοφόρος όταν ακούσει τα επιχειρήματα περί μη σημασίας των αριθμών, να ερωτηθεί: «υπάρχει περίπτωση οι υποψήφιοι δήμαρχοι να μην ήθελαν να έχουν το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο;».

Και κάνοντας απλή αριθμητική να πολλαπλασιάσει τους +52 με πχ 15 προσωπικούς ψήφους και να βρει 780 επιπλέον ψηφοδέλτια ή με μεγαλύτερη οικονομία 52 x 10 = 520 ψηφοδέλτια.

Σε χθεσινοβραδινή συζήτηση ένας φίλος επέμενε πως η μεγάλη διαφορά του αριθμού των υποψηφίων του Στρατηγού δεν θα κάνει την διαφορά και ένας άλλος φίλος απάντησε λέγοντας ότι: «με τους +52 είναι σαν να παίρνει σε ένα (όχι μικρό) χωριό των 520 ψηφοφόρων ο Στρατηγός το 100% των ψήφων και αυτό δεν γίνεται να μην είναι ένα μεγάλο αβαντάζ».

Όπως κι αν έχει το ψηφοδέλτιο του Γρηγοριάδη είναι το μεγαλύτερο αλλά ίσως το μέγεθος να μην μετράει και τόσο πολύ, αλλά το +52 είναι βέβαιο ότι πονάει και σίγουρα δεν χωνεύεται εύκολα, ίσως και καθόλου.


Spread the love