//Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καστοριά – Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια την Κυριακή – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καστοριά – Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια την Κυριακή – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαΐου 2023 στο ξενοδοχείο “LIMNEON” στην Καστοριά, τέσσερις ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε από την Καστοριά ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στις εκλογές του 2019, παρά τις αλλεπάλληλες μεγάλες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Δείτε πατώντας εδώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό

«Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μία Ελλάδα ισχυρή ή θα επιστρέψουμε στις εποχές όπου η Ελλάδα ήταν το αποπαίδι της Ευρώπης;» είναι το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ‘Limneon’ της Καστοριάς.

«Σας είπα ότι θα μειώσω τους φόρους και μείωσα τους φόρους για όλες και για όλους. ΕΝΦΙΑ, Εισαγωγικός Φορολογικός Συντελεστής, Φόρος στις επιχειρήσεις από το 29% στο 22%. Μείωση της προκαταβολής. Κατάργηση του φόρου γονικής παροχής πρακτικά για όλους ώστε να μπορείτε να μεταβιβάζετε την περιουσία σας στα παιδιά σας και τα εγγόνια σας χωρίς να την ξαναπληρώνετε. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τέσσερις μονάδες. Και στήριξη των συνταξιούχων. Οι πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις εδώ και 12 χρόνια δόθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Νωρίτερα, επανέλαβε το δίλημμα των εκλογών της Κυριακής.

«Εδώ η επιλογή που έχουμε να κάνουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρη. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μία Ελλάδα ισχυρή ή θα γυρίσουμε πίσω στις εποχές που η Ελλάδα ήταν το αποπαίδι της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στους συνταξιούχους σημείωσε: «Όσο υπάρχει προσωπική διαφορά οι συνταξιούχοι να ξέρουν ότι θα έχουν στήριξη από αυτή την κυβέρνηση μέχρι να «σβήσει» η προσωπική διαφορά».

Σε σχέση με τα ΑΕΙ τόνισε: «Απελευθερώσαμε τα πανεπιστήμια από τους τραμπούκους της βίας. Γιατί τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και τους καθηγητές και όχι στους κουκουλοφόρους».

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Καστοριάς σημείωσε: «Να μου το θυμηθείτε. Σε τέσσερα χρόνια από τώρα, όταν θα κάνουμε τον απολογισμό της επόμενης τετραετίας θα τρίβουμε τα μάτια μας από τις επενδύσεις οι οποίες θα έχουν έρθει στη Δυτική Μακεδονία. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Υπάρχουν μοναδικά χρηματοδοτικά εργαλεία».

«Στα σχολεία μας συντελείται μία μικρή επανάσταση. Θα έχουμε τοποθετήσει μέσα στον επόμενο χρόνο 36.000 διαδραστικούς πίνακες. Σε όλα τμήματα των δημοσίων σχολείων από την πέμπτη δημοτικού μέχρι την τρίτη λυκείου», είπε σε μία αποστροφή του λόγου του για την Παιδεία.

Αναφερόμενος, στο Διονύση Σαββόπουλο σχολίασε: «Θέλω να καταδείξω κάτι που μου έκανε πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση. Και δεν μπορώ να μην το σχολιάσω. Ο Διονύσης ο Σαββόπουλος, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης έκανε μία πολιτική δήλωση. Είναι ένας άνθρωπος που δεν προέρχεται από το δικό μας χώρο. Δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του. Ένας άνθρωπος που βρέθηκε απέναντι στη Χούντα. Με αντιδικτατορικές περγαμηνές και είπε την άποψή του. Η άποψή του ήταν ότι η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση και αυτή μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η ΝΔ. Λοιδορήθηκε και στοχοποιήθηκε με απόλυτα συστηματικό τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολς τους. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Είναι το μόνο που μπορώ να πω».

«Ενα κόμμα που όταν άλλοι καλλιτέχνες εκφράζονται υπέρ τους είναι καλοί, αλλά όταν οποιοσδήποτε άλλος λέει ότι το προνόμιο του προοδευτισμού δεν ανήκει μόνο στην αριστερά και ότι υπάρχουν κι άλλες παρατάξεις που έχουν υπηρετήσει την πατρίδα και μπορεί σε αυτή τη συγκυρία να είναι καλύτερες για το μέλλον της πατρίδας μας, έρχονται τώρα και τους στοχοποιούν. Ας είναι όμως…», συμπλήρωσε.

«Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια την Κυριακή», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 


Spread the love