To σχέδιο απολύσεων στην ΛΑΡΚΟ θέτει από σήμερα σε εφαρμογή ο ειδικός διαχειριστής, δείχνοντας την έξοδο σε 1.080 εργαζόμενους.
Είναι ένα από τα μέτρα που ανασύρει από το συρτάρι της η κυβέρνηση για να δώσει επιπλέον κίνητρα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές που το ενδιαφέρον τους φθίνει, με κίνδυνο ακόμη και τη διενέργεια ενός άγονου διαγωνισμού.
Με βάση τη διαδικασία ο ειδικός διαχειριστής έχει απευθύνει πρόσκληση για διαβούλευση με τους υπαλλήλους για σήμερα το μεσημέρι.
Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν απευθύνει δεύτερη ή ακόμη και τρίτη πρόσκληση με τελευταία διορία την προσεχή Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.
Εάν δεν βρεθεί και πάλι κοινό σημείο πλεύσης, η εταιρεία προχωρεί στη λύση των συμβάσεων και την χορήγηση των αποζημιώσεων οι οποίες αναμένεται να ανέλθουν στα 22 εκατ. ευρώ βάσει της νομοθεσίας που ήταν σε ισχύ προ των μνημονίων.
Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν δηλώσει ότι τμήμα του προσωπικού της ΛΑΡΚΟ θα προσληφθεί εκ νέου στη βιομηχανία ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής και η εγκατάσταση του επενδυτή μέσω του διαγωνισμού παραχώρησης που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ.
Προϋπόθεση είναι, να εμφανιστεί επενδυτής στις 15 Μαρτίου οπότε και έχει προγραμματιστεί η κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.
Στη διαδικασία έχουν μείνει τυπικά τρεις υποψήφιοι, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings, η Μυτιληναίος και η Commodity & Mining Insight Ireland.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες πως οι υποψήφιοι δεν είναι τόσο «ζεστοί» για να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές θέτοντας σοβαρές περιβαλλοντικές παραμέτρους για την ιδιωτικοποίηση και όχι μόνο.
Το χειρότερο σενάριο αν δεν προσέλθουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού είναι η ΛΑΡΚΟ να προχωρήσει σε διαδικασία πτώχευσης κάτι που αποτελεί μια δυσμενής εξέλιξη που η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει πάση θυσία.
Πηγή newmoney.gr