//Συγκινεί η νεολαία του Άργους Ορεστικού: Συγκέντρωσαν 130 λίτρα λάδι για την Τράπεζα Τροφίμων – ΦΩΤΟ

Συγκινεί η νεολαία του Άργους Ορεστικού: Συγκέντρωσαν 130 λίτρα λάδι για την Τράπεζα Τροφίμων – ΦΩΤΟ

Spread the love

Τεράστια συγκίνηση και αίσθηση προκαλεί μια παρέα νέων (ηλικίας από 23 εως 25 ετών περίπου) που αριθμεί περί τα 50 άτομα από το Άργος Ορεστικό, τα οποία σήμερα παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου στην Τράπεζα Τροφίμων της Αγίας Παρασκευής, μαζί με μια σεβαστή ποσότητα τροφίμων!

Μετά το ρεπορτάζ του ditikostipos.gr στις 5 Δεκεμβρίου για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τράπεζα Τροφίμων της ενορίας Αγίας Παρασκευής στο Άργος Ορεστικού,  εκατοντάδες συμπολίτες μας, με μεγάλη ευαισθησία και συγκίνηση, ξεσηκώθηκαν προκειμένου να βοηθήσουν, ώστε ΟΛΟΙ να έχουν τρόφιμα και πρώτα είδη ανάγκης, τουλάχιστον τις γιορτινές μέρες στα σπίτια τους.

Ξεχωριστή περίπτωση όμως αποτελεί μια μεγάλη παρέα νέων ανθρώπων, η οποία μετά το ρεπορτάζ μας, έδρασε αθόρυβα και κάταφερε να συγκεντρώσει 138 λίτρα ελαιόλαδου και περίπου 10 σακούλες με διάφορα τρόφιμα. Μάλιστα οι νέοι, κατά επιθυμίας τους, προτιμούν να παραμείνουν ανώνυμοι, παρέδωσαν σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης το λάδι στην Τράπεζα Τροφίμων. Τα μέλη της παρέας που έκανε αυτή την πρωτοφανή και άξια κάθε επαίνου προσπάθεια, υποδέχθηκε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδας Μπάρδος, ο οποίος απήυθηνε θερμές ευχαριστίες προς όλους! Οι νέοι ρώτησαν τον πατέρα Λεωνίδα πόσες οικογένειες λαμβάνουν βοήθεια από την Τράπεζα Τροφίμων, για να λάβουν την απάντηση πως κάθε μήνα βοηθούνται 160 οικογένειες! Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση των νέων που ανέφεραν πως για 30 λίτρα δεν καταφέραμε να πάρουν όλοι! Όμως τους καθησύχασε ο Πατέρας Λεωνίδας, καθώς τους είπε πως μετά την προσπάθεια των τελευταίων ημερών υπάρχει η ποσότητα ώστε όλοι να πάρουν και λάδι!

Αν και η προσπάθεια συνεχίζεται, η εικόνα πλέον στην «Τράπεζα Τροφίμων» δεν είναι η ίδια όπως την ημέρα που κάναμε το ρεπορτάζ. Το ευχάριστο είναι πως τουλάχιστον για τις γιορτές όλοι θα λάβουν σημαντική βοήθεια, αφού ο χώρος ”πλημμύρισε” από ΑΓΑΠΗ και τρόφιμα! Όπως μας μετέφερε ο Πατέρας Λεωνίδας η διανομή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα!

Διαβάστε το μήνυμα των νέων του Άργους Ορεστικού

Πριν από λίγες ημέρες, διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την δημοσίευση για τις ελλείψεις που υπάρχουν στην «Τράπεζα Τροφίμων».

Αποφασίσαμε λοιπόν να δραστηριοποιηθούμε για να βοηθήσουμε. Στην πορεία, μέρα με την μέρα, από στόμα σε στόμα, η παρέα όλο και μεγάλωνε και το αποτέλεσμα (για πρώτη φορά) θεωρούμε πως είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Δημοσιοποιούμε την κίνηση αυτή, όχι για να ακούσουμε ευχαριστώ, αλλά για να δεσμευτούμε ότι κάθε φορά που χρειάζεται, θα προσπαθούμε για το καλύτερο και για να δείξουμε ότι ο καθένας μπορεί με τον τρόπο του και με τα μέσα που διαθέτει να βοηθήσει. Είμαστε μέλος αυτής της κοινότητας, γνωρίζουμε τα προβλήματα της και θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να γίνει ο ρόλος μας πιο ενεργός.

Ευχαριστούμε όλους όσας μας βοήθησαν και ευχόμαστε σε όλον τον κόσμο καλές γιορτές και ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος και να σας φέρει απλόχερα, όσα σας στέρησε ο προηγούμενος.

Υ.Γ: Σύντομα θα έχετε νέα για την επόμενη πρωτοβουλία μας και περιμένουμε κι άλλους να προστεθούν στην παρέα μας!

ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Δείτε φωτογραφίες


Spread the love