//Όσα είπαν οι βουλευτές Καστοριάς στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Όσα είπαν οι βουλευτές Καστοριάς στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Spread the love

Στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τοποθετήθηκαν οι δύο βουλευτές Καστοριάς. Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας και η Ολυμπία Τελιγιορίδου αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών.

Ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν κατά το 2020, υπογραμμίζοντας πως «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ζωή και η υγεία και μετά θα εστιάσουμε στην οικονομία».

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών, για το οποίο είπε πως «δεν είναι και τόσο δίκαιο για την Καστοριά και τα Γρεβενά», αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την εξέλιξη. «Είμαστε βέβαιοι ότι η ισχυρή μας κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού μας, θα πράξει αυτό που πρέπει», είπε ο κ. Τζηκαλάγιας.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου αναφέρθηκε στην υγειονομική κρίση, κάνοντας λόγο για «εγκατάλειψη του εθνικού συστήματος υγείας». Τόνισε πως «η κοινωνία και ειδικότερα οι μικρομεσαίοι, οι εργαζόμενοι και οι αγρότες χρειάζονται στήριξη», και ζήτησε «την αλλαγή πολιτικής που στηρίζει τους λίγους και εκλεκτούς».

Η κ. Τελιγιορίδου μίλησε για βίαιη απολιγνιτοποίηση που ερημοποιεί τη Δυτική Μακεδονία και οδηγεί στην καταστροφή την Καστοριά και τα Γρεβενά, ζητώντας από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω το σχέδιο τώρα».


Spread the love