//«Κύμα» αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη – Σπεύδουν εθελοντές νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα

«Κύμα» αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη – Σπεύδουν εθελοντές νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα

Spread the love

Πάνω από 20 νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής από διάφορες περιοχές κινητοποιήθηκαν για να συνδράμουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου η κατάσταση είναι δραματική!

«Οξυγόνο» στα σκληρά δοκιμαζόμενα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ενώπιον της σαρωτικής επέλασης του κορωνοϊού έρχονται σταδιακά πλέον να δώσουν νοσηλευτικό προσωπικό από όλη τη χώρα, καθώς και ιδιώτες ιατροί, ανταποκρινόμενοι στις δραματικές εκκλήσεις συναδέλφων τους και το κάλεσμα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

«Οδηγήτριες» στο ρεύμα υγειονομικών που κινητοποιούνται για να συνδράμουν στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης στάθηκαν οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, οι οποίες έφθασαν λίγο πριν από τις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αναμένεται ήδη από σήμερα να αναλάβουν καθήκοντα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του «Ιπποκρατείου», όπου νοσηλεύονται ασθενείς που παλεύουν με τη νόσο COVID-19.

Μία κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης και αυταπάρνησης, απόδειξη ότι η χώρα μπορεί να γίνει «ένα» μπροστά στον κίνδυνο, η οποία χαιρετίστηκε, συγκίνησε και αποτελεί μόνον την αρχή· άλλες πέντε νοσηλεύτριες από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής θα ριχτούν εθελοντικά στη μάχη για να υποστηρίξουν το «Ιπποκράτειο», καθώς και άλλες έξι νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής από το Άργος και τα Ιωάννινα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας δηλώνει ότι είναι ζήτημα χρόνου η υπογραφή σύμβασης για να αρχίζουν να εργάζονται και να σταθούν στο πλάι των συναδέλφων τους στα δημόσια νοσοκομεία οι πρώτοι 30 ιδιώτες ιατροί με ειδικότητες πρώτης γραμμής -πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι και γενικοί ιατροί.

Επί του παρόντος 175 ιδιώτες ιατροί έχουν εκφράσει πρόθεση να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση, σύμφωνα με τον κ. Νίτσα και η σχετική νομοθετική διαδικασία είναι εν εξελίξει -αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα συμφωνηθέντα μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου και του υπουργείου Υγείας ώστε η σύμβαση να έχει εξάμηνη ισχύ με δυνατότητα παράτασης για άλλο ένα εξάμηνο εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες.


Spread the love