//Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης η συγκέντρωση τροφίμων στο Άργος Ορεστικό για τους πληγέντες της Καρδίτσας

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης η συγκέντρωση τροφίμων στο Άργος Ορεστικό για τους πληγέντες της Καρδίτσας

Spread the love

Από την περασμένη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια, από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, για την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στην Καρδίτσα, μετά τα καταστροφικά φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός»

Επειδή αρκετοί πολίτες από το Άργος Ορεστικό, επικοινώνησαν με τον ditikostipos.gr, οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν, ότι μπορεί ο καθένας, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας στην Καρδίτσα που βρέθηκαν σε τέτοια δυσμενή κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να μεταφέρουν τα είδη στην Καστοριά, για αυτό κινητοποιήθηκαν δύο πολίτες της πόλης, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα βοηθήματα και να τα μεταφέρουν στο κτίριο της Αντιπερεφέρειας, από όπου την άλλη Τετάρτη θα σταλούν στην πληγείσα περιοχή και σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν αυτήν την σημαντική και ανθρώπινη προσπάθεια, μπορούν να παραδώσουν τα είδη που επιθυμούν στο Πρακτορείο του ΚΤΕΛ στο Άργος Ορεστικό, πίσω από το δημαρχείο. Το πρακτορείο λειτουργεί από τις 5.30 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ. Θα πρέπει απλά να αναφέρετε ότι είναι για τους πληγέντες της Καρδίτσας. Οι υπεύθυνοι (Βαγγέλης Παπαδόπουλος και Νικολέτα Βασιλειάδου) θα τα παραδώσουν όλα για αποστολή στην Αντιπεροφέρεια της Καστοριάς.

Αν υπάρχουν και οργανωμένα είδη, όπως από συλλόγους ή σχολεία της περιοχής και δεν υπάρχει δυνατότητα απ’ ευθείας μεταφοράς τους στην Καστοριά, τότε επικοινωνήστε με τον ΔΥΤΙΚΟ ΤΥΠΟ ή απλά παραδώστε τα στο Πρακτορείο του ΚΤΕΛ στο Άργος Ορεστικό, με την παραπάνω επίσήμανση.

Όσοι επιθυμούν να παρέχουν την βοήθεια τους, θα πρέπει να παραδώσουν τα είδη μέχρι αύριο Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, οπότε και στις 2.00 η ώρα το μεσημέρι, όλα τα είδη θα παραδοθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα είδη που θα συγκεντρωθούν ΔΕΝ θα πρέπει να χρειάζονται ψυγείο και σε ότι αφορά τρόφιμα καλό θα είναι να είναι μακράς διαρκείας. Καλό είναι να δείτε την παρακάτω λίστα:

-εμφιαλωμένα νερά
– τρόφιμα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, όσπρια, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, δημητριακά, λάδι, καφές, ζάχαρη, πελτέδες, αλάτι)
-είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα, σφουγγάρια, σαπούνια, ξυραφάκια, αφρός ξυρίσματος, χτένες ωτοκαθαριστικά, χαρτιά υγείας, αποσμητικά rollon)
-κλινοσκεπάσματα
– πετσέτες προσώπου, σώματος
-πάνες μωρουδιακές και ενηλίκων
– μωρομάντηλα γάλα και κρέμες για μωρά
– είδη καθαρισμού (καθαριστικά πατώματος, καθαριστικά τζαμιών, χλωρίνη, υγρό πιάτων).


Spread the love